Ensivastetoiminta

Ensivasteella tarkoitetaan mitä tahansa hätätilapotilaan todennäköisesti ensimmäisenä tavoittavaa yksikköä, jonka tarkoituksena on lyhentää henkeä pelastavan hoidon alkamisviivettä. Maallikkotasoisen ensivasteyksikön henkilöstöstä käytetään termiä ensiauttaja.

Kiviniemen Meripelastusyhdistys on ensivastesopimuksen omaava yhdistys ja yhdistyksenä hankkii ensivastekoulutuksen miehistölleen Spekin kautta. Kaikki halukkaat miehistönjäsenet koulutetaan siten, että halutessaan he voivat edetä ensiauttajiksi, OP Oulu on ensivastevalmiudessa kun veneessä on kaksi ensivastekoulutettua miehistön jäsentä, tämän vuoksi koulutamme kaikki halukkaat miehistönjäsenemme, jotta meillä ei tarvitse miettiä erikoisemmin miehistöjärjestelyitä partioihin. Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri antaa ensivastekoulutetuille meripelastajillemme ylläpitokoulutusta. 

 

Kiviniemen hälytysryhmään kuuluu sairaanhoidon ammattilaisia joiden johdolla jokaisessa viikkoharjoituksessa harjoitellaan ensivastetoimintaa. Ensivasteharjoitteet suunnitellaan vuosittain viikkotasolle ja niistä pidetään tarkkaa harjoituspäiväkirjaa.

 

Hyvillä välineillä ja kovalla harjoittelulla miehistömme pystyy tuottamaan laadukasta ensivastevalmiutta. KL Mechanics Oy on ensivasteryhmämme pääsponsori ja mahdollistaa sen, että Kiviniemessä voidaan kouluttaa ja hankkia miehistölle laadukkaat resurssit. Jo vuosien ajan Medkit Finland Oy on toimittanut ja auttanut suunnittelemaan ensivasteryhmällemme juuri meille sopivat laitteet, viimeisin tästä on Corpuls 1 Deffa/monitorointilaite ensimmäisenä Suomessa.

 

 

 

Tekninen toteutus: W3 Group