Koulutus

Koulutamme miehistömme Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmän mukaisesti. Urapolku meripelastajana alkaa harjoittelijana ja tavoitteena yhdistyksellä, sekä Suomen Meripelastusseuralla  on kouluttaa sinusta täysiverinen vapaaehtoinen pelastusaluspäällikkö.

Kun hakeudut toimintaan mukaan, sinun ei tarvitse tietää välttämättä veneilystä, veneistä tai pelastamisesta mitään. Aloitamme harjoituksissa perehdytyksesi ja koulutuksesi meripelastajan laajaan toimintakenttään. Toimintakenttä pitää sisällään uskomattoman paljon erillaista toimintaa merellä, alkaen toisen aluksen avustamisesta, palon sammutuksesta, ihmisten pelastukseen.

 

Lisätietoja antaa mielellään koulutusvastaavamme Marko Koivikko.

 

Harjoittelemme runsaasti myös yhdessä viranomaisten kanssa. Lisäksi teemme paljon ennaltaehkäisevää toimintaa veneilijöiden keskuudessa mm. messuilla sekä erilaisissa tapahtumissa.

 

Lisäksi räätälöimme eri ryhmille erilaisia koulutustapahtumia. Esimerkkinä Ojan Rauta Oy:lle yhdessä venekauppiaan itsensä kanssa räätälöity "Venekoulu". Venekoulu on konsepti, jossa Ojan Rauta tarjoaa uusille veneenostajilleen mahdollisuuden käydä läpi juuri heidän oman veneensä käsittelyä, huoltoa ja turvallista liikkumista vesillä. Veneen omistajalla on koko Venekoulun ajan yhdistyksemme hälytysmiehistön jäsen kyydissä opastamassa uuden veneen käytössä .Venekoulu on saanut positiivista palautetta osallistujilta. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä  Ojan Rautaan tai vierailemalla Venekuume.com sivustolla.

 

Viikkoharjoitukset ovat avovesikaudella aina merellä, ja parasta oppia saa uudet jäsenet partioajossa. Partiossa harjoittelemme pienllä ryhmällä jotain meripelastustoimen osa-aluetta, ja olemme samalla välittömässä lähtövalmiudessa pelastustilanteisiin. 

 

 

Tekninen toteutus: W3 Group