Sukellustoiminta ja sukelluspäivystys 24/7

Kiviniemen sukeltajat päivystävät 24/7. Vasteaika on 2h , jossa ajassa saamme sukellusparin liikkeelle mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sukeltajat ovat osa meidän venemiehistöä ja usein partiomiehistössäkin on sukeltajat jo valmiina , jolloin vasteaika on välitön. 

Sukeltajat toimivat kuten veneetkin Länsi-Suomen Merivartioston alaisuudessa. Vapepa sukeltajat kykenevät pelastamaan ihmisiä veden alta, etsimään kadonneita ihmisiä ja esineitä , tutkimaan ja luomaan tilannekuvaa veden alta esim. jos vene on ajettu kiville ja mahdollisesta runkovauriosta ei ole tietoa. Pystymme avustamaan köydet pois potkureista, nostamaan uponneen aluksen, yms. 

Sukellutoimintaa harjoitellaan viikoittain viikkoharjoituksissa. Sukeltajat päivystävät omassa päivystysringissä. Vuonna 2014 sukellusryhmän koko on 17 sukeltajaa. Sukeltajat tavoittaa puh:040-5376059

Sukeltajamme ovat kokeneita sukeltajia, ja voivat käyttää tukialuksena kumpaakin venettämme. Lisäksi kohteeseen voidaan mennä myös maanteitse mikäli paikka tavoitetaan maitse nopeampaa. 

Sukellustoimintakin on täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa , josta kukaan henkilö ei saa rahallista korvausta toiminnasta.

 

Tekninen toteutus: W3 Group