Uutiset

Kelkkapäivystys päättyi, Keväthuollot käynnissä

7.4.2015

Kiviniemen kelkkapäivystys päättyi ja tammikuusta 2015 tähän päivään suoritteita Kelkkakuumeelle kirjattiin toiminnanohjausjärjestelmäämme 44 kpl. Tyypillisin oli moottorikelkan tekninen vika / tai ajoneuvon juuttuminen jäälle nousseeseen veteen. Avustettavia kulkuneuvoja oli yhteensä 37 kpl ja osallisena olevia Ihmisiä oli 74 kpl . Tyypillisin avustustehtävä kesti keskimäärin 1,2h. Kelkkakuumeeseen kertyi n.3500 km ja tyyppillisin partioajo kesti 3,5h.

Kelkkakuumeen päivystyskausi 2015 oli ensimmäinen täysi kausi ja tälle toiminalle on kysyntää. Kelkkakuume on ainoa ja ensimmäinen Suomen Meripelastusseuran alusrekisterissä oleva vapaaehtoinen pelastuskelkka joka päivystää puolen tunnin lähtövalmiudessa.  Nyt heikot jäät pakottavat lopettamaan päivystyksen , ja Kiviniemen miehistö saa levätä muutaman viikon ennen kuin aloitetaan veneillä avovesikauden päivystys. Venepäivystys alkaa heti kun jäät lähtevät toimintaalueeltamme. Päivystämme  veneillä ja kelkalla 24/7 puolen tunnin lähtövalmiudessa. Kelkkapäivystykseen osallistui hälytysmiehistöstä 22 kpl. vapaaehtoista meripelastajaa. Kukaan päivystysmiehistömme jäsen ei saa rahallista korvausta tekemästään työstä.

Veneiden kevät huollot alkavat olla loppusuoralla ja veneilykauteen 2015 lähdetään Kiviniemessä innokkaana. Kiitokset kaikille kelkkatoimintaa tukeneille tukijoillemme ja suuret kiitokset eri tapahtumien järjestelijöille , joilta saimme mahdollisuuden osallistua tapahtumiin ja esitellä vapaaehtoista meripelastusta ja talvitoimintaamme.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group